15 december 2013

Julfest med örnsköldsviks Afasiförening 2013

Nu är det jul igen.... ja, det var inledningssången till vår julfest som i år hölls på BO:s restaurang, Gullänget.  Ett femtiotal gäster anlände till festen som tog sin början ute i foajén. Där möttes de av Lisbeth Forslund som serverade alla glögg.



 
Under minglet i foajén fanns det även möjlighet att förse sig med lotter till festens traditionella  julklappslotteri samt umgås.  
  
 
 

 
 
 
 

När dörrarna öppnades till matsalen möttes deltagarna av julmusik från dragspel med Lennart Jonsson och vackert dukade bord.  Brita Sandin hälsade välkommen till medverkande, gäster och så sjöngs julvisan "Nu är det jul igen..."
Menyn var, som alla andra år, tunnbrödssmörgås med julskinka, julmust och risgrynsgröt. Under maten sjöngs våra vanligaste julvisor.
 
Festens första överraskning var Ally Dahllöf som läste en dikt om Tomten för oss. Det var en modern version som hon hittat i tidskriften Själevadsposten. Den var skriven på samma versmått som Viktor Rydbergs "Tomten". 
 
Under tiden som  maten dukades bort kom språkträningspasset. Lite julbryderi hör ju julfester till. Det gällde att hitta svenska städer i ett antal meningar.
 
 
Efter den ansträngningen serverades kaffe och kaka som gående bord 
 

 
Efter kaffet kändes det avslappnande och trevligt att lyssna till Eilert Pilarm Dahlberg när han sjöng en knippe julsånger för oss.
 
 
Här passade det med Viktor Rydbergs "Tomten" som Ally Dahllöf läste inlevelserikt för oss. Hennes diktläsning följdes direkt av dragning på julklappslotteriet. Tomten kommer ju med julgåvor till "snälla barn." Alla hoppades på att vinna ett paket.
 
 
 
 
När paketen var utdelade var det dags för dans kring granen. Runt varje bord lekte vi våra ringlekar sittande medan vi höll varandra i händerna.

Festen avslutades med ett lite lugnare och värdigt inslag. Makarna Barbro och Gunnar Bonnedahl sjöng
 
som duett en knippe lite ovanligare julsånger med kristet budskap till ackompanjemang av Lennart Jonsson med dragspel. Gunnar hade en kort betraktelse över temat" Varför firar vi jul?" Sist sjöng Barbro med sin härliga sopranstämma ännu en julsång för oss innan vi alla tillsammans avslutade festen med "Stilla Natt"

Vår ordförande Bertil Forslund gjorde en kort resumé över året och alla medverkande avtackades  med God JUL och Gott Nytt År.

Text Brita Sandin
Bild Marianne Lundblad
 
 



 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar