24 december 2013

God Jul och ett Gott Nytt År önskas alla läsare av vår Hemsida


Ett innehållsrikt år, 2013, är  snart avslutat.
Precis som på bilden så har vi upptäckt en råk i istäcket.
Öppningen ger oss hopp om en förbättrad möjlighet för alla som i framtiden drabbas av stroke/afasi att få tillgång till en mer variationsrik och kreativ rehabilitering.
Både lokalt i Örnsköldsvik och i länet har olika öppningar sett dagens ljus.

Landstinganslaget till Mötesplats Afasi- PPR fick vi löfte om skall vara oförändrat under 2014. Det beskedet kom i december och är tyvärr inte uppräknat efter de prishöjningar som hela tiden sker.
Dock är vi trots det tacksamma över det positiva beskedet.

Läns HSOs styrelse har beviljat länsafasiföreningen en summa pengar till nystart av den vilande afasiföreningen i Härnösand. Det arbetet har givit frukt så långt att vi idag har en arbetande interimsstyrelse som förbereder ett årsmöte i början av 2014


 
 
Örnsköldsviks kommuns avdelning Kultur och Fritid har gett oss ett bidrag till vårt försök att stimulera personer med språkstörningar till kommunikation genom att använda oss av IPAD
De laddas med ett speciell Comai språkträningsprogram. Ett projekt som kör i gång igen 2014.
 
Anhörig och Äldre konsulenterna , Ingrid Åström och Birgitta Hörnfeldt Holm har under året dels följt upp vår verksamhet och dels deltagit i vår anhöriggrupp men även supportat oss på olika sätt. Framförallt tackar vi för deras insatser vid genomförandet av Nordiska Afasidagen den 10 oktober.
 
Med logopederna vid Örnsköldsviks sjukhus har vi ett flertal gånger varit samlade för att nå fram till samverkans möjligheter. Ett konkret resultat av det är det kontaktkort som vi tryckt upp i 500 ex och under höstterminen spridet vid olika tillfällen till personer som ofta kommer i kontakt med Strokedrabbade. Efter årsmötet i mars 2014 kommer en ny upplaga att tryckas upp.
 
Glädjande är också att en frisående logoped, Annika Holmgren "Logopeddirekt", öppnat möjligheten till språkträning för liten som stor i Gnistans lokaler. Hon har besökt vår förening och presenterat sin verksamhet. Vi har från föreningens sida börjat leta samverkansmöjligheter . Något som vi hoppas ska ge resultat under 2014.
 
Mycket annat finns att ta upp som "råkar"  i det rehabiliteringsistäcke som under många år varit heltäckt av is. Det ger oss i styrelsen för lokalföreningen och för mig som ordförande för länets Afasiförening hopp om en utvecklande och förbättrad framtid för de som lider av eller får språkstörningar i framtiden.
Vi ser framåt med tillförsikt och är mycket tacksamma för alla, som tror på vårt arbete att öka möjligheterna för de som får eller lider av språkstörningar, som vill samverka med oss och supporta oss.
 
God Jul och ett Gott Nytt år till er alla!
 
Ett Tanzanskt visdomsord är "Pamoja tunawesa" = Tillsammans kan vi.
 
Brita Sandin
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar