15 december 2013

Avslutning för Vattengymnastikgruppen på onsdagar-

Örnsköldsviks Afasiförening har i 24 år bedrivet vattengymnastik för personer med Stroke och Afasi i Paradisets varmvattenbassäng.

Ledare för onsdagar är Brita Sandin 10.50 - 11.40. Torsdagar Lotta Östman 10.00 - 10.50.  Trots förlamningar efter en Stroke behöver övriga av kroppens muskler regelbundet tränas. Att välja vattengymnastik är ett bra alternativ då rörelser i varmt vatten stimulerar till ökad rörlighet.
Det finns just nu plats för fler i båda grupperna.

För två år sedan var onsdagsgruppen överbelastad. Vi kom då, i styrelsen, överens om att satsa pengar för att möta efterfrågan och startade en grupp till på torsdagar.
Programmen som används är utarbetade av en sjukgymnast och direkt avsedda för personer med förlamningsskador.

Vattengymnastiken pågår varje vecka året runt utom när bassängen avstängd för rengöring eller två veckor före midsommar när det bedrivs simskola där.
Alltså c:a 23 ggr / termin träffas vi och tränar.

Efter vattengymnastiken den 11 dec. gick gruppen till "KOM IN " och åt en lunch-jul-smörgås med dryck tillsammans fastän sista träningen  för den här terminen är nästa onsdag den 18 dec
.
För år 2014 startar vi åter upp onsdag den 8 jan el. torsdag den 9 jan 2014.
Är du, som läser det här, intresserad eller känner någon som skulle behöva vara med så kontakta Marianne Lundblad  på mobil 0767740660.


Här kommer  bild från Lunch- jul-smörgås avslutningen på "Kom In"




Text Brita Sandin
Bild Marianne Lundblad
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar