8 mars 2018

Årsmöte hos Afasiförening Örnsköldsvik 8 mars 2018

Den 8 mars hade Afasiföreningen sitt årsmöte. Mötet hölls i Frälsningsarméns lokaler och ett 30-tal medlemmar deltog. Deltagarna välkomnades till härlig musik av Katarina Nordins Trio.

Katarina Nordins Trio underhöll mötesdeltagarna under kvällen
Ett 30-tal medlemmar besökte föreningens årsmöte

Mötet öppnades av vice ordförande Lars-Erik Dahllöf som hälsade alla välkomna och därefter hölls en minnesstund över de som lämnat jordelivet under 2017. Gunnar och Barbro Bonnedahl höll i parentationen. Gunnar läste en text till deras minne och sedan läste han upp namnen medan Barbro tände ett ljus för var och en. En tyst minut hölls och minnesstunden avslutades med sången Tryggare kan ingen vara, av Lina Sandell.

Vice ordförande Lars-Erik öppnade mötet


Gunnar Bonnedahl läser en text till minne av de som lämnat oss under 2017

Ljus som tänts till var och ens minne

Därefter tog Årsmötesförhandlingarna vid. Till kvällens ordförande hade Roland valts, som vid det här laget är en van årsmötesordförande och som anlitats av Afasiföreningen vid ett flertal tillfällen. Vid hans sida fanns sekreterare Maj-Britt Berglund Nyström.

Roland och Maj-Britt

Alla deltagare fick ett häfte med föreningens verksamhetsberättelse

Ordförande Roland lotsade som brukligt mötesdeltagarna genom föredragningslistan. Bland annat så läste sekreterare Maj-Britt upp föreningens verksamhetsberättelse och kassör Karl-Gerhard Eriksson redovisade föreningens ekonomi och bokslut. När man kom fram till punkten för val av styrelseledamöter gjordes några nyval och till ny ordförande på 1 år valdes Kristina Isberg. Kristina är sedan tidigare engagerad i föreningarna Talknuten och Attention. Kristina presenterade sig för medlemmarna och berättade då även om sin son som har en språkstörning. 

K-G Eriksson redovisar förningens ekonomi och bokslut för verksamhetsåret 2017

Vice ordförande Lars-Erik lämnar över ordförandeklubban till föreningens nya ordförande Kristina Isberg.

I slutet av mötet avtackades Maj Grundberg och Bengt Sjöblom som båda avgår från sitt styrelseuppdrag. Lars-Erik överlämnade en blomsterbukett till Maj och Bengt som tack för deras engagemang.


Maj Grundberg avtackades med en blomma

Bengt Sjöblom avtackades med en blomma

Efter att mötesförhandlingarna avklarats serverades smörgåstårta med en kopp kaffe eller te medan Katarina Nordins Trio underhöll.

Annika Nordström var kvällens lotteriansvarig och höll i både försäljning av lotter samt lotteridragningen.

Fikastund

Annika drar vinnare av kvällens lotteri

Fikastund

Årsmötesdeltagarna bjöds på smörgåstårta




Text och foto: Maria Häggström



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar