1 mars 2014

Afasiförbundet har bytt ut till en ny logga

När Örnsköldsviks Afasiförenings styrelse sammanträdde den 27 februari presenterades det helt nyframtagna informationsmaterialet som Afasiförbundet tagit fram. Vid bordets kortända sitter vår ordförande Bertil Forslund.


Han, samt alla de andra i styrelsen, lyssnar till sekreterare Brita Sandin som här presenterar Afasiförbundets valdokument. Det finns många olika synpunkter att ta ställning till och noga tänka efter vad förmår vi att göra för att påverka till eftervård för de som drabbas av skador, framförallt språkskador, efter en Stroke.

Vi synar även noga det nya informationsmaterialet som vi tagit hem och uttrycker våra känslor inför det.


Barbro och Åke Sundström reagerar på Kampanjknappen ”Jag älskar logopeder”. För den verkligen fram budskapet att vi önskar och hoppas på att det skall bli möjligt att få fortsätta med logopedträning efter avslutad sjukhustid även för äldre. Barbro är mycket tveksam. Den som drabbats av språkskador behöver träna sitt språk under lång tid menar hon.


Maj-Britt Berglund Nyström, vid kortändan av bordet, framhåller vikten av att vi samlar in mer namnunderskrifter och samtidigt erbjudande om att stödja oss med medlemskap.
Likaså hoppas hon att samarbetet med strokeavdelningen och logopederna vid Örnsköldsviks sjukhus skall mynna ut i att fler personer med språkträningsbehov rekommenderas till vår rehabiliteringsaktivitet att träna med hjälp av individuella program med datorns hjälp. Det heter Mötesplats Afasi PPR eftersom det är en social bit i att i små grupper om 3 - 4 personer samlas för språkträning.


Lisbet Forslund, Lars-Erik Dahllöf och Kerstin Salomonsson hänger med när vi beslutar om budget för 2014. En budget som skall svara mot våra planer att påverka och informera. De vill vara säkra på att vi använder våra tillgångar på ett vettigt sätt.

Årsmöte går av stapeln den 11 mars 2014, kl. 18.30 i EFS kyrkans kaffesal. Den kallas Lilla salen. Årsmötet är sedan länge planerat. Programmet är det traditionella med lotteriköp och någon klurighet medan vi samlas, årsmötesförhandlingar, kaffe och smörgåstårta som styrelsen bjuder på och därefter en för året ovanlig överraskning i forma av dikter, anekdoter och musik av gruppen Old Face innan det blir lotteridragning och avslutning.
Efter årsmötet kommer nya styrelseuppgifter m.m. att skrivas in på vår blogg.

Text: Brita Sandin   Bild: Marianne Lundblad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar