12 februari 2014

Besök på Örnsköldsviks nya Brandstation

Studiebesöket var nytt för alla i Måndagsgruppen. När vi, måndag 10:e februari, kom körande på Vikingagatan mot rondellen såg vi husets torn och gissade att där inne någonstans är nog ingången.
Väl inne i tornet, som var en hall med mycket ljus, en soffgrupp och många dörrar åt olika håll, välkomnades vi av brandingenjörerna Arne Berggren och Jonas Hägglund. Redan från början vill jag poängtera att det var ett fantastiskt besök. Välorganiserat och i långsam takt så alla kunde se, höra och ställa frågor.
Vi var en grupp på 18 personer som bestod av 4 i rullstol, två med rullatorer och nåra assistenter och anhöriga som delades upp i två grupper.
Först fick vi, med hjälp av de bilder som tapetseras på väggarna i hallen, en tillbakablick på brandväsendet i Örnsköldsvik.
Därefter hur tankarna löpt under den långa tid som projekteringen av brandstationen tagit. Allt var i detalj uttänkt. Varje utrymme, varje arbetsredskap, förvaring av kläder, tvätt och rengöring. Ja, dammfritt är nog ett bra ord att använda för brandstationens interiör. Till och med garagehallen med alla bilarna, gamla som nya  var skinande rena .
Det imponerade. Efter nära två timmars rundvandring samlades vi i en lektionsal till ett välsmakande kaffe. Till det hembakta bullar som vår "Ulla" hade med sig. Här kunde de sista frågorna ställas innan vi tackade Arne och Jonas för en mycket intressant eftermiddag.

Text; Brita Sandin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar