7 maj 2017

Medlemsträff hos Afasiföreningen i Örnsköldsvik

Den 24 april ordnade Afasiföreningen i Örnsköldsvik en medlemsträff, för föreningens medlemmar, på Föreningarnas Hus. Träffen hölls i det trevliga caféet. Denna träff var den andra i ordningen av medlemsträffar. Föreningens ordförande Bertil Forslund började med att hälsa alla välkommen och gjorde en kort resumé av föreningens första medlemsträff som anordnades hösten 2016. Bengt Sjöblom var kvällens konferencier och informerade om kvällens upplägg. Totalt deltog ett 30-tal personer.
Konferencier Bengt Sjöblom
Vi började med att sjunga en hembygdsvisa tillsammans, som är en hyllning till hembygden Örnsköldsvik. Visan är skriven av en Öviksbo som heter Gunnar Sjöberg.
Därefter berättade kvällens gäst, Mats Landgren om sitt hjärtbyte, ett mycket intressant föredrag. Efteråt bjöds det på kaffe/te och smörgås med en go'bit, samt att vi tillsammans sjöng visor ur vårt sånghäfte.
Mats Landgren, kvällens föreläsare
Underhållare för kvällen var Dan Bergkvist och han roade oss med historier och anekdoter av författaren Nicke Sjödin och sjöng sånger som Nicke Sjödin översatt till Röån/Junsele dialekt, även kallad Ångermanländska.
Dan Bergkvist
I slutet av träffen avtackades Mats Landgren och Dan Bergkvist, med vackra blombuketter, för sina framträdanden. Som avslutning på en intressant och mycket trevlig medlemsträff sjöng vi visan - Man ska leva för varandra och ta vara på den tid man har.... 

Text: Maria Häggström  Foto: Lisbeth Forslund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar