22 december 2016

Afasiföreningens Julavslutning med Tisdagsgruppen



På Luciadagen den 13 december samlades tisdagsgruppen för den 15 gången den här hösten hos Frälsningsarmén. Kyrksalen och caféet var stämningsfullt julsmyckat. 


Brita Sandin hälsar välkommen medan dagens gäst får hjälp med mikrofonen 

Efter välkomsthälsningar gick ordet till dagens gäst, Gösta Gustafsson. Han berättade från sin uppväxttid, lärarbana och sin tid som rektor, härlig minnen från de åren. Berättelsen blandades upp med sånger som han sjöng och spelade till, samt diktläsning. Det var en mycket intressant framställning som väckte minnen hos oss från våra egna uppväxtår. 


Gösta Gustafsson vid pianot

Gösta Gustafsson läser dikter

Efter hans berättelse väntade i caféet dukade bord med risgrynsgröt och skinka till tunnbrödssmörgås. Naturligtvis serverades det kaffe och gokaka som avslutning. Till gröten läste Louise Peterson lite rim för oss och till kaffet fick vi höra Viktor Rydbergs "Tomten". 


Julborden väntande på gästerna
Några av  deltagarna
Ulla Sjölund och Kerstin Salomonsson gör det sista i köket


När vi återgick till samling i kyrksalen fick alla var sin lott med ett lottnummer, av Gunnar Bonnedahl. Han och hans hustru Barbro, som är ledare för några av deltagarna, hade ordnat ett fint lotteri. 


Gunnar Bonnedahl igång med lotteridragningen.



Vi sjöng några julsånger och lotteriet drogs. Därefter avtackades de fyra ledarna och de tre som ingår i köksgruppen för deras ideella insatser, med ett presentkort till en egen vald blomma. Gösta Gustafsson avtackades med en chokladask och kårledare Henry Lindell med personal avtackades med blommor.

Brita Sandin avtackar Henry Lindell
Gösta Gustafsson avtackas med chokladask


Brita Sandin avtackar köksgruppen från Afasiföreningens styrelse

Text: B. Sandin







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar