17 december 2015

Julfest på Restaurang Sundhem


I år hade styrelsen beslutat att förlägga Julfesten till Örnsköldsviks första Seniorboende, Sundhem, och den fina Restaurangen i bottenvåningen.
Entrén och matsalen är lätta att komma in i för funktionshindrade och ljusa och trivsamma.



Gästerna anländer.

Så många vi var som längtade efter att smaka på julbordets läckerheter tillsammans och värma upp inför den stundande högtiden. Hela 50 st. Vi fyllde med råge Restaurang Sundhems matsal.



Vår ordförande, Bertil Forslund, hälsade välkommen. 
I år hade han bytt ut tomtemössan till en härlig röd hatt.

Festen började redan i hallen där vi serverades glögg och pepparkaka av Lisbeth Forslund.
Därefter började vi plocka för oss av sill- och laxbordet, skinkan och syltan samt varmrätterna.

Sorlet steg och alla fyllde på sina tallrikar och lät sig väl smaka.


Det hade knappt blivit tomt på tallrikarna när ett strålande Luciatåg steg in i salen. Det var Lions och ÖA:s välsjungande Lucia. 
Till efterrätten och kaffet såldes lotter till ett julklappslotteri. För att förhöja den redan goda stämningen sjöng vi flera julsånger till dragspelsmusik av Lennart Jonsson på dragspel. På borden fanns ark med julnötter som alla kunde lösa om de så önskade.

Bertil hade dagen till ära en t-shirt på sig med Afasiförbundets nya logga i tryck. Han berättade om logotypen. Den är skapad av en kvinna med afasi och uttrycker oredan som blir i hjärnan efter en språkskada. Han visade även att trycket finns på en tygkasse för den som inte vill använda t-shirt. 

Till alla frivilliga insatser för våra språkrehabiliteringsgrupper samt för vattengympan utdelades presentkort för insatserna som tack. Därefter vidtog lotteridragning på alla vackert inslagna julklappspaket.

Till sist sjöng vi den sedvanliga sången Stilla Natt som avslutning och önskade varandra en GOD JUL innan det var dags att skiljas åt för det här året. Alla hälsades välkomna tillbaka till aktiviteterna nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar