21 juni 2013

Kommunikations-hjälpmedlet Dialog.

Under 2012 fick styrelsen veta att det forskas och utvecklas ett kommunikationsprogram ,"Produkten Comai"". Det har prövats i Umeå -afasiförening och i Västra Götaland . I Västra Götaland kan man få det förskrivet som ett individuellt hjälpmedel.

I Örnsköldsvik har styrelsen ansökt om ekonomisk hjälp att kunna inköpa fyra IPAD/ Apple. Vi fick hjälp och i slutet av april kom en studiecirkel igång med några handplockade medlemmar med afasiskador av olika slag samt deras anhöriga.


Till höger sitter här Bertil Forslund, ordförande och själv språkdrabbad, tillsammans med Nils-Erik Edlund.
Studiecirkeln har varit ett prov. Bertil Forslund , som har datorvana sedan tidigare, är en av de som driver studiecirkeln.
Den går i regi hos Studieförbundet Vuxenskolan och vår förhoppning är att de skall hjälp oss att hitta en ledare till höstterminen så cirklarna kan betjäna flera medlemmar.
Just nu har Maj-Britt Berglund Nyström varit cirkelledare.

Här sitter hon till höger och informerar från vänster Annika och Rolf Eriksson samt Lars-Erik Dahllöf.
 
Den 17 juni var det avslutning av Mötesplats -Afasi, PPR grupperna och IPAD cirkeln hemma hos Maj-Britt i Åmynnet, Bjästa.
 
 
På gården stod ett partytält med bordet dukat när deltagarna anlände
 
Det bjöds på smörgåstårta och kaffe och en smaskig marängtårta till dessert. Stämningen var hög och alla kände tacksamhet över detta fantastiska initiativ från Maj-Britts sida. 
 
 
 
Vid bordets kortända sitter Maj-Britt Berglund Nyström knappt synlig. Hon berättar här för gruppen att de är samlade dels till terminens avslutningsfest men också till att fira att det är 20 år sedan PPR verksamhetren kom igång.
 
Maj-Britt var initiativtagaren i Örnsköldsvik och har varit den verksamheten trogen alltsedan dess. Några år har hon bara hållit i verksamheten och haft andra som varit värdinnor vid Mötesplats Afasi, PPR träffarna.
 
Hon applåderades och alla som har haft henne som instruktör  hoppades att hon, nu som pensionär, skulle fortsätta sitt arbete länge ännu.
 
Bilderna är tagna av Marianne Lundblad och Kerstin Salomonsson.
Text, Brita Sandin 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar